Nyheder

Så gik starten på DM i Skills – tak til jer, der stiller op

Læserbrev af Helle Nielsen, formand for FH Fyn og Lone Smidt, Næstformand for FH Fyn. bragt i Fyens Stiftstidende d. 28. april 2022

Nu går det løs! Det er igen tid til at hylde landets dygtige fagfolk, når DM i Skills afholdes 28.-30. april i Høng på Sjælland. Et mesterskab hvor unge er mangfoldigt repræsenteret, dyster intenst, og aktivt viser erhvervsfagenes virke.

Det er dybt inspirerende at se så mange elever og lærlinge samlet på et sted, for at fremvise deres høje faglighed, når Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser går i gang i Høng. Om det er en tømrer, social- og sundhedsassistent, personvognsmekaniker eller noget helt fjerde er lige meget, fordi man kan se, de alle brænder for deres fag, vil gøre en forskel og ikke mindst har mod og lyst til at vise alle interesserede fortællingen om fagets indhold.

I fagbevægelsens Hovedorganisation ser vi det afgørende for fremtiden, at flere unge kommer ind på arbejdsmarkedet, tilvælger en erhvervsuddannelse, så vores virksomheder kan få den nødvendige arbejdskraft. Alle de almindelige lønmodtagere, som hver dag går på arbejde med stolthed for deres fag og gør en kæmpe indsats på deres arbejdsplads. Det arbejdsfællesskab skal dyrkes for at blive styrket. Alt for mange unge i dag, får ikke nogen uddannelse, og andre får ikke den uddannelse, som de brænder helhjertet for.

Stoltheden trumfer tydeligt blandt vores unge mennesker, når de deltager til DM i Skills, og den følelse bør alle unge mennesker i Danmark have del i. Stoltheden over at være god til noget, gøre en forskel, er vi alle dybt afhængige af i vores danske samfund.

Jeg vil gerne opfordre alle til at tage forbi og opleve den fantastiske stemning til DM i Skills og se vores dygtige erhvervsskoleelever/lærlinge fremvise deres høje faglighed og engagement. Tak til vores unge mennesker for at stille sig til rådighed og for, at I sammen viser erhvervsuddannelsernes værdi. Det har vi alle brug for.