Nyheder

Regeringen må ikke glemme lønmodtagerne

Læserbrev skrevet af Helle Nielsen, formand, FH Fyn og Susan Bøg Nielsen, formand, FH Sydfyn, bragt i Avisen Danmark d. 28. april 2022

Billede af vindmølle

Det er rigtig godt, at Regeringen nu har præsenteret sit udspil til en klimaskat, så de virksomheder der udleder meget CO2 også i større opfang betaler regningen for at vi når vores klimamål. Det er helt afgørende for os alle, især vores børn, at Danmark kommer i mål med den grønne omstilling.

Den grønne omstilling er meget dyr og derfor er en klimaskat helt nødvendig og retfærdig, så vi har råd til at hjælpe alle virksomhederne med den grønne omstilling. Dog glemmer regeringen, at den grønne omstilling ikke kun handler om at virksomhederne skal have nye energikilder, energieffektivisering og ny teknologi i produktionen. Det handler også om, at medarbejderne skal have de rette færdigheder.

Derfor savner vi konkrete investeringer i efter- og videreuddannelse i regeringens udspil. I Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslår vi at der afsættes 200 mio. kr. årligt til at styrke området. Det vil nemlig betyde, at vi sørger for nok hænder til bl.a. udbygning af sol- og vindenergi og udrulning af fjernvarme. Vi sikrer også, at dem der måske mister jobbet pga. den grønne omstilling kan få en ny chance med omskoling til de nye jobmuligheder. Hvilket er afgørende for fortsat folkelig opbakning.

Vi håber, at politikerne på Christiansborg i kommende forhandlinger vil huske, at grøn omstilling ikke kun handler om at hjælpe virksomhederne, men også lønmodtagerne, igennem den grønne omstilling.